ای بر اصلاح شبكه مبدل های حرارتی (Retrofit)
بعد از بحران انرژی در دهه 80 به طراحی بهینه فرایند توجه بیشتری شده است یكی از زمینه هایی كه در آن موفقیت چشم گیری حاصل شده است انتگراسیون فرآ یند بوده است. از طرفی تكنولوژی Pinch نشان داده است كه یكپارچه سازی خوب فرایند، بواسطه سادگی طراحی تأسیسات و استفاده درست از انرژی و سرمایه، مفید و نافع می باشد.
طرح های غیربهینه شبكه مبدل های حرارتی اغلب پروژه هایی هستند كه سالها قبل طراحی شده اند ولی ب ه علت عدم رعایت اصول طراحی Pinch مشكلات فراوانی در آنها وجود دارد. اینگونه طرحها غالباًٌ از سطح حرارتی بیشتری نسبت به مقدار لازم استفاده می كنند و یا مصرف انرژی بیش از حد دارند. چنین پروژه هایی نه تنها از نظر اقتصادی مناسب نیستند بلكه ممكن است بعد از مدتی مشكلاتی از نظر عملیاتی نیز در فرایند ایجاد نمایند به هر حال اگر هدف رفع مشكل عملیاتی باشد و یا كاهش مصرف انرژی و طبعاً كاهش هزینه های عملیاتی لازم است كه اصلاحاتی در پروژه صورت گیرد. بنابراین در برخورد با چنین پروژه هایی ابتدا بایستی شبكه موجود بررسی شده و تخلف های صورت گرفته در آن مشخص شود و سپس با درنظرگرفتن اهداف انرژی و سرمایه گذاری و مهمتر از همه محدودیت های ساختمان شبكه موجود آنرا به سمت یک شبكه بهینه هدایت نمائیم.
با بدست آوردن روشی مناسب برای بهینه سازی شبكه مبدلهای حرارتی خواهیم توانست پاسخگوی خواسته های گوناگونی باشیم كه در این زمینه مطرح می گردد از جمله این خواسته ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
1- چه مقدار انرژی می توان با صرف حداقل هزینه برای تجهیزات ذخیره نمود؟
2- آیا می توان میزان محصول را بدون استفاده از انرژی مازاد افزایش داد؟
3- بهترین مكانها ی موجود برای تغییر در شبكه مبدلها ی حرارتی كدامند؟
4- آیا نیازمند استفاده از مبدل جدیدی در شبكه هستیم یا اینكه جریان های گذرنده از مبدل موجود در شبكه را تغییر دهیم و یا اینكه هردو؟
پایان نامه ارشد رشته شیمی طراحی فرایند: اصلاح شبکه مبدل های حرارتی واحد تقطیر پالایشگاه تهران