:
درحال حاضر، جهان شاهد گسترش روزافزون استفاده از گاز طبیعی است. بیشتر این پیشرفت در كاربردهای سوختی می باشد. عوامل مختلفی در این امر موثرند كه عبارتند از:
1- محدودیتها و مسایل زیست محیطی، صنایع را ناگزیر از مواد خام تمیزتر می كند.
2- رو به زوال رفتن منابع و ذخایر نفتی ؛ با در نظر گرفتن الگوی مصرف فعلی انرژی، منابع نفتی خاورمیانه تا كمتر از ۵۰ سال دیگر جوابگوی نیاز انرژی خواهد بود . تا سال ۲۰۰۰ میلادی، میزان بهره برداری از ذخایر نفتی در خاورمیانه، سالیانه ۲% افزایش می یافت؛ ولی از این تاریخ به بعد ، صادرات نفت خام رو به كاهش نهاد كه پیش بینی های انجام شده حاكی از آن است كه صادرات نفت در حدود سالهای ۲۰۱۰ متوقف خواهد شد.
3- در بهره برداری كامل از یک میدان نفتی، مقدار بسیار زیادی گاز طبیعی استحصال می شود كه یكی از منابع عمده آن به شمار می رود.
4- گاز طبیعی منبعی ارزان قیمت برای كربن محسوب می شود. در حال حاضر هزینه تمام شده هر پاوند كربن كه از گاز طبیعی بدست می آید، در حدود 0/04 دلار است كه در مقایسه با كربن بدست آمده از نفت خام كه هزینه تمام شده آن در حدود 0/1 – 0/08 دلار است، ارزانتر می باشد.
5- كشور ایران، با داشتن بیش از ۱۵ درصد ذخایر گاز طبیعی جهان یكی از غنی ترین كشورها در این زمینه می باشد كه ارائه راهكارهای مناسب و با صرفه جهت استفاده از این منابع بسیار حیاتی وجدی بنظر می رسد.
در جهان منابع و ذخایر گازی فراوانی وجود دارد. كارایی بسیار پایین در زمینه ی حمل ونقل گاز باعث می شود تا این فرآورده با ارزش توسط مشعلها در سر چاها و یا در پالایشگاه ها سوزانده شود.
سمینار ارشد مهندسی شیمی: مدلسازی و شبیه سازی راکتور دوغابی سنتز فیشر – تروپش جهت تولید سوخت های سنتزی