ایران قرن ها بدون رقیب، عمده ترین تولید كننده پسته جهان بوده اما در حال حاضر كشورهاى دیگر در زمینه تولید و تجارت پسته به رقابت با ایران پرداخته اند. به عنوان مثال، تركیه كه سابقه تولید و تجارت پسته آن قدمت چندانى ندارد و در یكصد سال گذشته در زمره مشتریان پسته ایران بوده در سال هاى اخیر تولید محصول خود را بالا برده و به رقیبى براى پسته ایران مبدل شده است. توسعه باغ هاى كالیفرنیا در آمریكا نیز باعث شده است كه آمریكا به عنوان رقیبى نیرومند براى پسته ایران در بیاید. آمریكا پس از ایران دومین كشور تولید كننده و صادر كننده پسته در جهان محسوب مى شود. استان سمنان و بخصوص شهرستان دامغان یکی از قدیمی ترین مناطق پسته کاری ایران و جهان میباشد. شهرستان دامغان که در عرض جغرافیایی´08 ◦38 و طول ´19◦ 54 درجه واقع گردیده و 1155 متر از سطح دریا ارتفاع دارد، دارای اقلیمی گرم و خشک میباشد. با عنایت به شرایط اقلیمی خاص منطقه و تناسب این شرایط با نیازهای گیاه پسته میتوان گفت که گسترش و توسعه پسته کاری در این منطقه آینده خوبی دارد و به همین جهت انجام تحقیقات و استفاده از روش های نوین در تولید پسته در این منطقه ضروری به نظر میرسد.
از مسائلی كه مخصوصا در سالیان اخیر گریبانگیر باغداران بوده است پایین بودن عملكرد و كیفیت پسته میباشد. علاوه بر مسائل مربوط به آب آبیاری و كمبود آب كه به نظر می رسد نقش اساسی در این مسئله ایفا نماید، عدم تعادل عناصر غذایی و تغذیه مناسب و مطلوب باغهای پسته بایستی مورد توجه قرار گیرد. ماهیت خاكهای مناطق خشك و بالا بودن املاح محلول (نمك) و كم محلول (گچ و آهك) در خاكهای مناطق پسته كاری مسئله عدم وجود تعادل در عناصر غذایی خاك و برگ مناطق پسته كاری را به اثبات می رساند. در این مناطق درختان سالیان زیادی از ذخیره عناصر غذایی خاك استفاده نموده اند بدون اینكه به جبران و جایگزینی علمی آنها توجه گردد. به طوریكه باغداران تنها به كاربرد یكی دو نمونه كود ازته و فسفره آن هم نه بر اساس اصول علمی پرداخته اند. این مسائل باعث عدم تعادل تغذیه ای در باغهای پسته شده است. آثار عدم تعادل غذایی، علاوه بر كاهش عملكرد كمی و كیفی پسته به صورت علائم مختلفی مانند حاشیه سوختگی و زردی برگها، ریز برگی یا قرمزی و لكه پوست استخوانی مشهود است و روز به روز نیز این مسائل و مشكلات ابعاد جدید تری به خود می گیرد.
اسید هیومیک از نظر بیوشیمیایی ماده مؤثره هوموس است و از طریق اثرات هورمونی و بهبود جذب عناصر غذایی، سبب افزایش بیومس ریشه و اندام هوایی می شود. بخش هوایی گیاه مواد پرورده را برای رشد ریشه تأمین می کند و نقش ریشه تأمین مواد خام است، لذا رابطه متقابلی بین ریشه و بخش هوایی وجود دارد. رشد ریشه تحت تأثیر محیط و عواملی چون رطوبت، دما و عناصر غذایی خاك است. اسید هیومیک و اسید فولوئیک به ترتیب سبب تشكیل كمپلكسهای پایدار و نامحلول و كمپلكس های
محلول با عناصر میكرو میگردند و سبب افزایش جذب عناصر شده، باروری خاك و تولید در گیاهان را افزایش میدهند. در چند سال اخیر مواد هیومیكی مختلفی در بازار نهادهای كشاورزی بخصوص در مناطق پسته كاری آمده است كه اثرات آنها و تفاوت آنها در عملكرد و خصوصیات كمی و كیفی پسته نامشخص است. در این تحقیق اثرات چند نوع اسید هیومیک مختلف در بازار بر خصوصیات كمی و كیفی پسته رقم عباسعلی مطالعه شد.